10 speeltips voor in en om het huis

Daar gaan we weer! Agenda’s naast elkaar, opvang regelen en thuis les geven. De komende weken kom je weer voor een flinke uitdaging en beproeving te staan.

Dat thuiswerken en kids lesgeven een mega kluif is hebben we in lockdown
1 met z’n allen wel mogen ervaren, maarrrr dat we daar weer een weg in kunnen vinden ook!

Eerst hebben onze kids twee weken vakantie. Een vakantie met de nodige beperkingen. Maar wij zullen de creatieve ouders niet zijn als we daar gewoon keihard in gaan omdenken toch? Want wat kan er wel?

Wij hebben 10 tips voor jullie op een rijtje gezet voor in en om het huis.(Even terugdenken aan onze eigen jeugd heeft o.a. voor de lijst
gezorgd)

1. Bouw hutten (binnen en buiten), versier ze met kerstlichtje en ga er in picknicken

2. Spreek af met vrienden en vriendinnen op een strand, park, bos, speeltuin (een vlieger, frisbee, bal of emmer en schep is all you need for having fun)

3. Ga samen klussen, verven, timmeren
Loop langs een bouwplaats en sjouw afgedankte materialen mee waarmee je kind lekker kan Kliederen, rommelen, klussen en spelen. Bouw samen de tofste creaties.

4. Kijk een Kerstfilm op Netflix of Disney met een grote schaal knapperige popcorn (Kidsproof.nl heeft een leuke lijst voor jullie
samengesteld)

5. Ga samen lekker Kliederen en koken in de keuken. Wij maakten vorige keer een recept van Sterkindekeuken! Alle recepten zijn heeerrrlijk en een feestje voor ouders en kids!

6. Ga de fiets op met een zoekkaart of zoekopdrachten. Deze opdrachten kun je thuis vooraf samen bedenken of zoekkaarten Googlen. (Zoek een huis met een rokende schoorsteen, een brug, kerktoren, een hond, een hardloper etc)

7. Doe een Lichtjestour. Trek warme kleding aan en loop net voor avondeten een rondje buiten. Gluur stiekem bij mensen naar binnen, bekijk de mooie creaties in tuinen en rondom huizen. Onze jongens vinden het echt een feest. Geef hen eventueel zelf ook een lichtje/zaklamp mee.

8. Laat de foutste nummers door je speakers knallen en dans, dans je gek! Ook nog erbij zingen? Dan wordt het pas echt een feestje. Misschien mogen je kids voor een keertje wel even op de bank dansen 😉

9. Houd een playbackshow en verkleedfeestje. Laat je kind een duik nemen in je kledingkast en zichzelf als een echte superster uitdossen.

10. Ga thuis Kliederen, knutselen en spelen (Wij inspireren je graag met Kliederideeen en speeltips op onze website 

Aanbevolen voor jou