# Bouwen doe je samen!


Tijdens het buiten spelen in het park achter ons huis, vonden we een hele berg met snoei afval. Het waren dunne stokken en we startten met het bouwen van een hut. Eerst staken we wat takken in de grond, maar al snel begonnen er hele plannen te broeien om een hele gave hut te bouwen!

We wilden een soort iglo/tipi tent maken. Maar daarvoor moesten de takken wel aan elkaar gebonden worden. Verderop in het park vonden we een treurwilg met mooi dunne, buigbare takken. Deze gebruikten we als touw.

De berg met snoeiafval ging er snel doorheen en gelukkig had de buurman zijn wilgenbomen gesnoeid. Het voordeel van deze takken is dat ze heel sterk zijn en helemaal gebogen konden worden. Wij bouwden druk verder en waren al heel trots op het resultaat.

Mankracht
‘s-Avonds lieten de jongens trots aan papa hun hut zien! Hij was zeker onder de indruk van ons bouwwerk, maar hij zag ook heel veel kansen om de hut nog gaver te maken. Druk bouwden wij die avond samen met papa en de dagen daarna lekker door. Elke dag gingen we naar de hut om hem steeds een beetje beter te maken. Iedereen die langs liep complimenteerde de jongens met hun mooie hut. Zij glunderden van trots!

Na een paar dagen bouwen, bedachten we dat het wel gaaf zou zijn als er meer mensen met ons mee zouden gaan bouwen. We besloten een briefje aan de hut te hangen met de volgende tekst:

Hi,
Met heel veel plezier bouwen wij aan deze hut. Elke dag proberen wij hem steeds een stukje beter te maken.

Vind je het leuk om mee te bouwen? Heel graag!

Dus loop je langs en heb je een leuk idee voor deze hut, bouw er gerust aan mee!

groetjes,

Boaz en Mex

En dat gebeurde! Wij zagen vaders, moeders en heel veel kinderen samen verder bouwen aan onze hut! Elke dag was er weer iets nieuws te bewonderen.

Inmiddels is de hut een gave speelplek geworden. Wij voegen steeds materialen toe zodat er ook echt gespeeld kan worden in de hut. Denk aan pannen, keukengerei, meetlint of een opvouwbare barbecue met rooster. Mensen fietsen langs met kinderen en besluiten om hier heerlijk neer te strijken en hun kinderen te laten spelen. Daarom komt er vanaf vandaag een nieuw briefje aan de hut met speeltips en gaan we lekker door met het bouwen van hutten op nieuwe plekken.

We zouden het leuk vinden als jullie ook gaan bouwen! Start met je kinderen een hut, hang er een briefje aan en kijk wat er gebeurt! Je kinderen zullen hopelijk net als onze kinderen genieten van de nieuwe bouwwerken aan de hut! Heb je een hut gebouwd? Deel hem vooral met ons op social media. Instagram of Facebook

Geef een reactie