5 tips om je sneeuwpret nóg leuker en eigenzinniger te maken

Jaaaaa, sneeuw! Je hebt eigenlijk maar weinig nodig om met sneeuw heeeeel veel pret te hebben.
Persoonlijk verander ik echt weer in een kind als er sneeuw ligt. De skipakken van zolder, moonboots onder het stof vandaan halen en zo snel mogelijk de sneeuw in duiken. 

Met sleeën hebben wij toch wel wel de grootste pret. Sinds dit jaar ook een succes bij ons oudste Kliederkind!

Maar naast de geijkte ideeën zoals sleeën, sneeuwpop maken, een sneeuw Engel of gewoon een heerlijk sneeuwballengevecht houden. (Er gaat geen jaar voorbij dat ik niet volledig ingepeperd word door mijn man als er sneeuw ligt) kan er nog veel meer pret beleefd worden in de sneeuw. 

We geven je dan ook graag een paar grappige, eigenzinnige speeltips voor in de sneeuw.

  1. Maak eens een sneeuwpop ondersteboven. Best lastig om die dikke buik op dat kleinere hoofd te krijgen.

  2. Sneeuwballen schieten. Pak een paar plastic flessen, kneed wat sneeuwballen. Leg de sneeuwballen op de flessen en schieten maar. Nieuwe uitdaging toevoegen? Geef de sneeuwballen punten of maak verschillende groottes.

  3. Verven in de sneeuw. Heb je een sneeuwpop gemaakt? Pak dan je verf en kwasten erbij. Heerlijk om die sneeuwpop te versieren met toffe kleuren!
    Geen zin om een sneeuwpop te maken? Een berg, blokken of bollen sneeuw zijn ook al heerlijk om te verven. Verzamel wat takken, maak een omlijsting in de sneeuw en verf in de omlijsting een mooi kunstwerk.
    Alle kleuren komen in die witte sneeuw nog mooier uit.

  4. Vul je vriezer met ballonnen en bakjes gevuld met water. Geef het water een kleur met verf. De volgende dag heb je gave gekleurde ballen en vormen in de sneeuw om mee te spelen.

  5. Een Kliedertafel of speeltafel? Schep deze flink vol met sneeuw. Voeg (bak/zand) vormpjes toe, pannen en bakjes. Het ontdekken, spelen en experimenteren kan beginnen.

Heel veel sneeuwpret allemaal!!! Snel slapen en morgen ontwaken in een witte winterwereld!

Have fun!

Aanbevolen voor jou