De Kliedertafel als sensory lichtjestunnel

Allemaal fonkelende lichtjes, je kijkt je ogen uit!


Het is ongelooflijk belangrijk dat jonge kinderen zoveel mogelijk zintuigelijke ervaringen aangeboden krijgen. De allerjongsten verkennen de Wereld vooral met hun zintuigen. Het brein geeft namelijk sterke informatiebehoeften af via de zintuigen. Door de zintuigen verzamelt het brein allerlei ervaringen.

Daarom kwam tijdens de Kliederlabs al snel het idee voor een Sensory Kliedertafeltunnel te maken. Als je kind hierdoor heen kruipt zal hij zich vooral heerlijk verwonderen over alles wat hij tegenkomt.


De start
Zet één of twee Kliedertafels in de hoogste stand. Zet de tafels zo neer dat je een tunnel creëert wanneer je ze tegen elkaar aan schuift. Uiteraard kan dit ook prima met één Kliedertafel. Geen Kliedertafel? Gebruik dan je eet- salon- of campingtafel.
Hang de lichtjes rondom de Kliedertafel. Wij wikkelden de lichtjes om het onderstel heen, dat ging prima en bleef goed zitten. Hang overal verschillende versieringen, slingers, stroken aluminiumfolie, cd’s etc. Leg dingen op de grond zoals bubbeltjesplastic, kussen, schuimfolie, karton, kunstgras o.i.d. Kortom maak er naar eigen inzicht gewoon een heerlijke, eigenzinnige Kliedertunnel van!

Stappenplan

  1. Verzamel samen allerlei glimmende materialen
  2. Zet de Kliedertafel in de hoogste stand
  3. Laat het blad er nog even af en wikkel de lichtjes om het onderstel.
  4. Hang eventueel nog allerlei glimmende voorwerpen aan de stangen van het onderstel
  5. Plak eventueel cd op de onderkant van de Kliederbak
  6. Plaats het blad terug op de Kliedertafel
  7. Leg er een zwart kleed overheen
  8. Laat je kind er lekker doorheen gaan
  9. Geef eventueel voorwerpen mee de tunnel in zoals spiegels of cd’s


Geniet vooral van de verwondering van je kind. Hij zal echt zijn ogen uitkijken en genieten van alle lichtjes en de voorwerpen. Kruip als het lukt mee door de tunnel en bekijk wat hij ziet. Houd de cd’s bij de lichtjes en zie verschillende kleuren weerkaatsen samen. Pret gegarandeerd!

Geef een reactie