Kliederen en ontdekken met auto’s

Veel kinderen vinden het leuk om materialen te laten rijden of rollen. Wij kochten een dakgoot bij de bouwmarkt. Een mega groot dingen, dat realiseren wij ons ook, maar deze dakgoot heeft al voor heel veel Kliederpret gezorgd!

Is je kind fan van auto’s? Maak dan samen een gave autobaan in je Kliedertafel of gewoon op de eettafel. Als je geen autobaan in huis hebt, heb je misschien nog wel ergens stoepkrijt of schilderstape liggen. Hiermee kun je op de Kliedertafel of op je eigen eettafel een mooie autobaan maken.

Toch liever niet op je eettafel? Pak dan een grote kartonnen doos en vouw deze open. Hierop kun je naar hartelust autobanen en fietspaden tekenen.

Klaar? Pak dan de dakgoot, een plank of iets anders waarmee je een helling kunt maken. Laat je kind de auto of iets anders lekker naar beneden rijden.

  • Doe samen wedstrijden, welke auto komt het verst?
  • stopwatch in huis? Hoe lang doet de auto erover om naar beneden te rijden?
  • kunnen we obstakels maken?
  • Kunnen we ergens een tunnel mee maken?

Ondanks dat het vast enorm in de weg staat, laat het toch even iets langer staan. Je zult zien dat je kind er heerlijk zelf mee gaat spelen en ontdekken! Jij hebt het immers eerst even samen gedaan en hij heeft hierdoor allerlei spelideeën opgedaan.

Reacties zijn gesloten.