Kliederen met een activityboard


Wat een zooi komt er toch van die zolder af!

Een nieuw doel voor het uitgespeelde speelgoed nodig?


Veel mensen slaan aan het opruimen en op de zolder of in de schuur kom je van alles tegen. Materialen waarvan je op het eerste gezicht denkt “Wat moeten we daar mee”? Het kan leuk zijn om deze materialen te gebruiken op je activitiyboard.


Wat is een activityboard?

Dit is een houten plank vol met verschillende materialen waar de jongste kinderen allerlei ontdekkingen mee kunnen doen. Materialen die zij kunnen laten bewegen of aan kunnen voelen.


De start
Verzamel allerlei verschillende materialen. Denk vooral niet te moeilijk. Een rondje door je schuur, kringloopwinkel of ouders die aan het opruimen zijn geslagen, volstaat vaak al.

Denk aan materialen waar een dop afgedraaid kan worden, waar zij aan kunnen draaien, schuiven of iets in kunnen stoppen.

Stappenplan

  1. Verf je plank wanneer je hem in bijv. de kinderkamer wilt hangen
  2. Verzamel allerlei verschillende materialen
  3. Bevestig de materialen op de plank met schroeven of klittenband als je voorwerpen wilt doorwisselen.


Het verloop
Probeer het activityboard zoveel mogelijk met je kind te maken. Ook al rommelt hij er maar wat bij of zet spullen op de plank waar hij ze zou willen hebben. Geef hem zijn eigen gereedschap en laat hem vooral op die manier helpen. Het kost wat meer tijd, maar de voorpret samen is al erg leuk!Kliederkans

4-9 jaar

Heb je geen jonge kinderen meer in huis, maar vind je dit wel gaaf om te doen?
Bekijk samen met welk speelgoed je kinderen zijn uitgespeeld. Misschien is dit wel geschikt voor op een activityboard. Een rondje met je kind door de schuur, zolder, bouwmarkt of kringloop kan ook erg interessant zijn. Zij hebben vaak nog een nieuwsgierige, eigenzinnige kijk op de materialen om hen heen.

Maak samen een activityboard voor een iemand die het kan gebruiken en geef het samen weg!


Geef een reactie