Kliederen met het Venn-diagram

Een Venn-diagram is vooral in Onderwijsland erg populair. Het zijn twee cirkels die elkaar op een bepaald punt overlappen. Je vergelijkt twee dingen met elkaar. In ons geval ‘ongezond’ en ‘gezond’ eten. In de ene cirkel plaats je de producten die jij ongezond vindt en in de andere cirkel plaats je de producten die jij gezond vindt. Toch zijn er ook twijfel gevallen en hebben ze van beiden iets.. zowel ongezond als gezond. Dan zet je dit product in het gedeelte waar de cirkels elkaar overlappen.

Het is een diagram om overeenkomsten en verschillen in kaart te brengen. Wij gebruikten het om producten met elkaar te vergelijken. De producten die wij tijdens de lunch op tafel hadden staan. Gelijk een mooi inzicht om te leren wat een boterham met gezond en ongezond is. Natuurlijk waren daar onze meningen over verdeeld… ;-).

Grappige was dat de hoepels een paar dagen op de Kliedertafel lagen en zij na iedere lunch bij het afruimen toch even langs de Kliedertafel liepen met de producten. Er werd weer druk overleg gepleegd en ik hoefde eigenlijk niets te doen.

Stel hier vragen als:

Waarom denk jij dat dit product gezond is? of waarom vind jij dit product gezond?

Welke ingrediënten zitten erin die het product gezond of ongezond maken

Voor de oudere kinderen kun je ook de hoeveelheden gaan vergelijken. Meer calorieën, minder calorieën en evenveel.

Geen hoepels in huis? Teken met (stoep)krijt of verf. Die Kliedertafel is toch makkelijk schoon te krijgen.

Reacties zijn gesloten.