Kliederen met schmink


Spiderman, een prinses of een tijger? “Oh nee wacht, doe toch maar een vlinder”!

Het valt ook niet mee om je kind op een prinses of Spiderman te laten lijken.


Schminken vinden de meeste kinderen heel erg leuk. Dit merk je aan de lange wachtrijen als kinderen geschminkt kunnen worden. In een aanzienlijke korte tijd worden zij omgetoverd tot prachtige prinssessen, vlinders en tijgers. Om jaloers op te zijn. Zelf komen wij meestal niet verder dan een ‘look a like’ van Spiderman of een doen wij een stoere poging om een tijger te schminken. Toch hebben wij altijd wel veel plezier met de schminkdoos en kan ook hier lekker mee gekliederd worden.


De start
Leg de schmink, een spiegel, glas water en eventueel wat voorbeelden klaar. Je kunt voorbeelden gebruiken uit een boek of van internet. Wanneer je bij Youtube schmink en de wens van je kind intypt krijg je gegarandeerd wat filmpjes die stapsgewijs laten zien hoe je dit schminkt.

Stappenplan

  1. Leg de schmink, spiegel, water en watjes klaar
  2. Kies voorbeelden of gebruik het internet (Youtube staat vol met voorbeelden)
  3. Ga samen de meest prachtige creaties schminken
  4. Geen afspraken meer? Laat je kind ook los gaan op jou!
  5. Maak wat leuke selfies of een video samen
  6. Verwijder de schmink weer


Het verloop
Wanneer je een geschikt filmpje of voorbeeld hebt gevonden ga je aan de slag met het schminken. Je zult merken dat het lastiger is dan je denkt. Onze ervaring is dat ons potloodje net iets dikker is en het sponsje iets minder schmink absorbeert dan op het filmpje… waardoor je een wat versimpelde variant krijgt. Is dat erg? Nee! Vraag je kind ook om tips als je hem in de spiegel mee laat kijken. Liever het resultaat als een verrassing laten zijn? Hang dan een handdoek over de spiegel. Klaar? Waarschijnlijk zal je kind vragen of hij zich ook mag laten uitleven op jou… Geen afspraken, niet meer de deur uit hoeven? Waarom niet!Kliederkans

2-4 jaar
Als tijger, vlinder of prinses geschminkt? Zoek een passend prentenboek en lees deze voor. Prentenboek niet in huis?
Youtube biedt vaak uitkomst of een website met 20 digitale prentenboeken

4-6 jaar
Bedenk eigen verhalen met jullie zelf in de hoofdrol en speel deze na.

6-9 jaar
Ontdekte je een schminktalent bij jou of je kind? Begin dan opnieuw met schminken en maak nu een video waarin jullie stapsgewijs laten zien hoe je tot deze mooie creatie komt!

Tot slot
Misschien wat overbodig om te noemen, maar klaar? Haal je schmink er af. Soms blijkt dat een hele uitdaging te zijn. Maar wanneer je de huid van je kind eerst inwrijft met met babyshampoo, handzeep of make-up reiniger zal de schmink makkelijker te verwijderen zijn. Doe het inwrijven met je vingers en gebruik daarna een doekje om de schmink gemakkelijk te verwijderen. De laatste resten of waas die achterblijft haal je ook gemakkelijk weg met een babygezichts-of billendoekje.
De filmpjes en de foto’s voorkomen dat je kind met de schminkt wilt gaan slapen. Zodat hij de foto’s of het filmpje morgen aan opa, oma of vriendje kan laten zien.

Geef een reactie