Kliederen met vingerverf

Makkelijk, volop Kliederplezier en heel snel afwasbaar!
Dat is Kliederen met vingerverf….


Kliederen met vingerverf vinden wij echt ideaal om te Kliederen met de allerkleinsten. De verf is makkelijk afwasbaar en veroorzaakt geen vlekken. Op deze manier kun je het zelfs lekker binnen doen in deze tijd van het jaar!


De start
Heb je een Kliedertafel? Plaats deze dan op z’n kop. Zet het frame in de hoogste stand. Wikkel magnetronfolie helemaal rondom om de poten heen en maak een soort afgeschermde Kliedertafel. Heb je geen Kliedertafel? Plaats dan een stoel of kleine tafel op zijn kop met de poten omhoog.

Stappenplan

  1. Zet het frame van de Kliedertafel in de hoogste stand
  2. Plaats de Kliedertafel op zijn kop
  3. Zorg voor afwasbare vingerverf.
  4. Leg wat bakjes met verf en kwasten in de tafel
  5. Plaats een kleed onder de Kliedertafel
  6. Leg eventueel een afwasteil met sop en handdoek neer.


Het verloop
Zoals we al aangaven is er een variant die helemaal ‘Kliederproof’ is. Je kunt namelijk je kleine Kliederaar aan de binnenzijde van de Kliedertafel neer zetten ;-0.
Alle verf blijft dan heerlijk in de Kliedertafel. Wel met als gevolg dat je kleine Kliederaar wellicht wel helemaal onder de verf zit. Ook is het erg leuk om heerlijk aan de buitenkant op het folie de mooiste creaties te maken. Geen plek meer? Rol een nieuwe lading magnetronfolie erover heen of haal er even een doekje overheen. De verf is echt zo te verwijderen. Wij kozen voor deze vingerverf variant. Het voordeel is dan ook dat de deksels gelijk de bakjes voor de verf zijn. Ook is de verf voor 95% gemaakt uit natuurlijke grondstoffen.

Kliederkans

2-4 jaar
Meng de kleuren en maak samen de mooiste tekeningen

4-6 jaar
Geef je mening over elkaars kunstwerk. Welke kleuren zijn er gemengd? Welke vormen zijn gelukt en zie je terug in de tekeningen?

6-9 jaar
Maak samen een afspraak over wat je gaat tekenen. Maak bijvoorbeeld samen een strand of teken een groot kasteel. Probeer de tekeningen op elkaar af te stemmen. Kun je samen een verhaal bedenken bij de tekeningen?

Tot slot
Een echte glitterfanaat thuis? Maak je creatie dan samen af met allerlei glitters en lijm. Wedden dat dit een gaaf kunstwerk gaat worden! Deel hem vooral met ons, want wij zijn altijd erg nieuwsgierige naar alle gave dingen die ontstaan uit onze Kliederideeën

Geef een reactie