Kliederlab voor baby en dreumes

Heb jij thuis ook een kleine ontdekker waarvoor de hele wereld om hem heen een ware ontdekkingstocht is?

Weet jij ook niet precies wat je allemaal kunt doen met een baby/dreumes, maar wil je dit wel heel graag?

Zijn kliederen, ontdekken, spelen, eigenzinnig, creatief en ervaren woorden die jou en je kleine wel aanspreken?

Wil je inspiratie op doen om samen met je kind thuis verder te Kliederen en spelen?

Dan is het een goed idee om mee te doen met ons Kliederlab voor de allerkleinste oftewel het Kliederlab voor mini’s.

Een Kliederlab met een baby en dreumes horen we je denken, waarom dan?

Allereerst omdat het gewoon heel erg gaaf is om samen je baby of dreumes iets leuks te gaan doen. Iets wat je samen kunt doen en wat ook nog goed is voor de ontwikkeling van je kind. Maar ook omdat in deze fase van de ontwikkeling het brein zulke belangrijke verbindingen aanlegt en wij hier graag een steentje aan willen bijdragen.

Baby’s en dreumesen ontdekken de wereld met al hun zintuigen en hier spelen wij met ons Kliederlab op in. We bieden jonge kinderen de ruimte om samen met iemand die zij volledig vertrouwen in een veilige maar rijke omgeving van alles te ontdekken.

Het brein geeft in deze levensfase een sterke informatiebehoefte af en via zintuigen verzamelt het allerlei ervaringen. Je vindt dan ook verschillende Kliedertafels ingericht met materialen die al hun zintuigen prikkelen en zij vele ontdekkingen mee kunnen gaan doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan materialen die zij kunnen voelen zoals ‘voelzakken’. Dit zijn zakjes gevuld met allerlei kleurrijke materialen waar zij aan kunnen voelen, naar kunnen kijken en kunnen laten bewegen. Of materialen die geluid maken, zodat zij kennis maken met verschillende klanken en geluiden. Dit zullen niet alleen muziekinstrumenten zijn, maar juist materialen waarmee zij samen met jou ‘instrumenten’ of geluiden maken.

Een Kliederlab voor de allerkleinste staat garant voor eigenzinnige materialen waar zij veilig en verantwoord mee kunnen Kliederen en ontdekken.

Tijdens de Kliederlabs besteden we ook aandacht aan de motorische ontwikkeling. Het is van belang om vanaf jonge leeftijd ook de motorische ontwikkeling al te stimuleren.
Denk aan het bouwen, plakken en verkennen van allerlei eigenzinnige materialen groot en klein. Maar ook bewegen, de kinderen kunnen kruipen en lopen langs verschillende Kliedertafels en andere activiteiten. En soms kunnen ze hier ook een klein beetje vies bij worden ;-0

Omdat je samen met je kind mee gaat kliederen en spelen gebeurt er ook iets met je taalaanbod. Het taalaanbod wordt breder omdat je steeds praat, uitlegt en vertelt wat je doet aan je kind. Je kind maakt op deze manier nog meer kennis met woorden en klanken.

Kortom het is gewoon een heel gaaf en een goed idee om samen met je baby of dreumes deel te nemen aan een Kliederlab.

Reacties zijn gesloten.