Kliederlab woensdag 12 juni Mamacafé

Woensdag 12 juni waren we met het Kliederlab uitgenodigd bij het mamacafé. Om 10:00 uur werd het startschot gegeven en waren er 16 enthousiaste Kliederaars met hun ouders of opa’s en oma’s.

Er stonden een vijftal Kliedertafels met allerlei verschillende materialen geschikt voor kinderen vanaf ongeveer twee jaar.

De Kliederkleding werd aangetrokken en de Kliedertafels werden verkend.

Er werden pannen met pasta gewogen en gekookt. Alleen het vullen van de pannen met pollepels of knijptangen was al een ontdekking op zich. Samen het gewicht van de pasta afspreken en kijken wel pannetje zwaarder was? Er werd druk overlegd bij de Kliedertafel vol met pasta.

In een andere Kliedertafel kon een omgeving gemaakt worden met dieren. Samen verkenden zij de dieren en de materialen.

Kliederen met de Orbeez balletjes, de trechters, flessen en de dakgoot bleek een groot succes! De balletjes stuiterde alle kanten op, maar dat is natuurlijk ook het leukst!

Tot slot hadden we nog een Kliedertafel met scheerschuim. Er werd flink in de Kliedertafel gekliederd… maar het bleef niet alleen bij de Kliedertafel…. Ook oma Monique en Kliederconsulent Ellen moesten het ontgelden.

Het was een heerlijke ochtend waarbij heel veel ontdekkingen zijn gedaan en lekker werd gekliederd door alle Kliederaars.

Bedankt voor jullie komst en hopelijk tot ziens bij een van onze Kliederlabs!

Reacties zijn gesloten.