Kliederlab woensdag 14 augustus Summerschool

Vanochtend verzamelden wij al vroeg bij de Bibliotheek van Brielle om de tweede editie van het Kliederlab voor de Summerschool voor te bereiden. Volgens buienradar zou het de hele ochtend droog blijven, dus we bouwden het Kliederlab lekker buiten op. Gewoon omdat buiten Kliederen het allerleukst is. We kozen een mooi plekje om alle Kliedertafels uit te stallen en te voorzien van de Kliedermaterialen.

Om 09:00 uur gingen we van start met 13 enthousiaste Kliederaars en hun ouders. Na een korte uitleg werd snel de Kliederkleding aangetrokken en kon er gestart worden. Eerst werden voorzichtig alle Kliedertafels met Kliedermaterialen verkend, maar binnen de kortste keren veranderde het plein voor de Duckdalf in een heus Kliederplein.

De Orbeez balletjes werden opgevangen en gleden al snel van de ene naar de andere Kliedertafel dankzij de goot. Flessen, bekers en borden werden gevuld. Een Kliederaar kreeg het zelfs voor elkaar om de balletjes in zijn lievelingskleur te pakken met een pincet en op een bordje te verzamelen. Dat was nog een hele klus want de Orbeez balletjes zijn glad en stuiteren alle kanten op. Kortom in de Kliedertafel vol met water en Orbeez balletjes werden allerlei ontdekkingen gedaan met de bootjes, spuitjes, de goot, buizen en het water.

In weer een andere Kliedertafel kon naar hartelust gebakken en gekookt worden met: schelpen, aarde, zand, cacaodoppen, stenen, water, pannen en allerlei keukengerei. Sommige Kliederaars konden er geen genoeg van krijgen en bakten de mooiste taarten. Samen bedachten we een gave naam voor de taart en al snel werden de meest heerlijke taarten gebakken en soepen gekookt met de mooiste namen.

De laatste Kliedertafel stond gevuld met bussen scheerschuim, beslagkommen, pipetten en kleurstof. Als snel veranderde deze Kliedertafel in een soort blauwe SmurfenKliedertafel waarin heerlijke, slijmerige substanties werden gemaakt. Bij de meeste Kliederaars was deze tafel toch wel echt een favoriet! Hoe leuk is het om je taart of ijsje te versieren met ‘snoepjes’?
Gewoon even in de Kliedertafel met Orbeez balletjes wat ‘snoepjes’ vangen en je taart of ijs is gelijk versierd!

Aan het eind nog even een groepsfoto want er is flink gekliederd en schoon zijn we niet gebleven! Dat is precies de bedoeling van het Kliederlab…. op ontdekking gaan en daar een beetje vies bij worden.

Leuk dat jullie er waren vandaag en wie weet zien we jullie volgende keer weer. Wij hebben weer genoten van al het geklieder!

Reacties zijn gesloten.