Kliederlab woensdag 16 oktober voor baby en dreumes

Vandaag was het dan eindelijk zo ver! De allereerste editie van ons Kliederlab voor baby en dreumes. Wat hebben wij hier naar uitgekeken. Het Kliederlab was al binnen de kortste keren uitverkocht dus met 21 kleine Kliederaars hadden wij een lekkere volle aftrap.

We hadden zoveel creatieve ideeën dat het moeilijk kiezen was, maar uiteindelijk kwamen we tot een keuze. We besloten om het Kliederlab dinsdagavond alvast op te bouwen. Naast alle voorbereidingen, begon daar de voorpret pas echt!

Woensdagochtend om 09:00 uur arriveerden wij bij het Cultuurhuis. Veel medewerkers hadden al nieuwsgierig een blik geworpen in de zaal bij ons Kliederlab en vroegen zich af wat daar ging gebeuren. We nodigden hen van harte uit om om half 10 zeker een kijkje te komen nemen. Dat gebeurde dan ook veelvuldig!

Om 09:15 uur arriveerden de eerste Kliederaars. Lastig om in zo’n rijke omgeving nog even geduld te hebben, maar het lukte de meeste Kliederaars om vooral eerst even hun ogen uit te kijken. Klokslag half 10 waren bijna alle Kliederaars binnen en konden we starten.
Na een korte uitleg waarom en met welk doel wij het Kliederlab organiseren kon er na het aantrekken van de Kliederkleding lekker ontdekt worden.

In de ruimte was een Kliederpad gemaakt, compleet met lichtjestunnel om alle zintuigen lekker te prikkelen. De lichtjestunnel was bij heel veel Kliederaars een groot succes. Sommigen hebben het hele uur in en rondom de lichtjestunnel en het Kliederpad doorgebracht. Het Kliederpad werd niet alleen met de blote voeten verkend ;-0.
Gaaf om te zien hoe het Kliederpad al snel zijn eigen doel kreeg.

Er stond een Kliedertafel ondersteboven en het onderstel hadden wij omwikkeld met magnetronfolie. We legden speciale vingerverf neer die super afwasbaar is. Er kon met de vingers of met verschillende kwasten lekker gekliederd worden.

Omdat dit Kliederlab in het teken stond van ontdekken met al je zintuigen hadden we een Kliedertafel gevuld met materialen die je vooral lekker moet voelen en bekijken. Er lag bijv. een waszak gevuld met Orbeez waterballetjes, maar ook een plastic zakje gevuld met water en Orbeez balletjes. Zo kon je de balletjes goed laten bewegen. Er stonden spiegels, versieringen, voelzakken gevuld met gel en flessen gevuld met olie en druppeltjes gekleurde vloeibare kleurstof. Dit werden een soort lavalampen wanneer je hen heen en weer bewoog. Er werd van alles ontdekt en gevoeld.

Verder was er een HerfstKliedertafel vol met kastanjes, bladeren, pannen en keukengerei. Hieraan stonden twee goten waar de kastanjes van afgerold konden worden. Maar ook auto’s konden naar beneden worden gereden. Hier werd bijvoorbeeld een heerlijke herfstsoep gemaakt. Het mooie om te zien is dat die soep door sommige Kliederaars ‘samen’ werd gemaakt.

Op weer een andere Kliedertafel kon je een lichtbak vinden lichtbak. Hierop lagen verschillende vormen, zand,stofjes en herfstmaterialen die op de lichtbak gelegd konden worden.

In de ruimte hadden wij een grote bak met ballen gezet en wat hoepels beplakt met dubbelzijdig tape en transparant kaftpapier. Er konden ballen tegenaan gegooid of opgeplakt worden. Dit werd gedaan. Maar vooral de ballen in het sop wassen of lekker in een ballenbak gaan zitten was nóg leuker.

Wij kijken met trots terug op een geslaagde eerste editie van ons Kliederlab. We hebben veel enthousiaste reacties gehad en alweer heel veel aanmeldingen voor het volgende Kliederlab voor baby en dreumes.
Ook is er door één van de ouders een Kliedertafel gekocht om thuis lekker verder te Kliederen! Hoe gaaf is dat!

Wil je erbij zijn met je baby of dreumes volgende keer? Woensdag 6 november is de tweede editie. Geef je snel op, want ook de hiervoor gaan de aanmeldingen erg hard!

Via deze link kun je je opgeven voor woensdag 6 november of woensdag 18 december.

Hopelijk zien we jullie volgende keer weer. Je helpt ons erg om op onze website een reactie achter te laten over het Kliederlab. Alvast dank hiervoor. Ook kun je hier nog meer Kliederideeën vinden!

Geef een reactie