Kliederlab woensdag 21 augustus Summerschool

Vandaag de laatste editie van de drie Kliederlabs bij de Summerschool voor Kleuter reizen. We bouwden het Kliederlab buiten op het geheel vernieuwde plein van het Cultuurhuis op. Een geweldige locatie om lekker buiten te Kliederen nabij de fontein.

Om 08:45 uur druppelden langzaam alle Kliederaars binnen en om 09:00 uur gingen we met ongeveer 18 enthousiaste Kliederaars van start.
Alle Kliederaars kregen uiteraard weer Kliederkleding aan.
Na een korte verkenning van alle Kliedertafels stonden de Kliederaars te trappelen om van start te kunnen gaan.

Vooral de fontein op het nieuwe plein was erg in trek. We hadden er ballen en waterpistolen bij neergelegd. De ballen werden met behulp van de waterpistolen verplaatst van de ene naar de andere letter in de fontein.
Doordat het zonnetje scheen stonden al snel de meeste Kliederaars met hun blote voeten lekker in de fontein te ontdekken en spelen.

Ook de Orbeez balletjes waren weer enorm in trek. Door een flink blik te vullen met Orbeez en deze door een regenpijp met opzetstuk te laten glijden, sprongen de balletjes alle kanten op. Het was een gaaf effect.

Sommige Kliederaars probeerden in uiterste concentratie op verschillende manier de balletjes te vangen en in flessen te stoppen. Een heel precies werkje als je dit met je handen of de pincet doet, want de balletjes zijn erg glad.

De Kliedertafel vol scheerschuim blijft een succes. Binnen no-time lag de tafel vol met scheerschuim. Wat maizena erbij en de substantie wordt een stuk dikker en krijgt een heerlijk slijm effect. Uiteraard kon de kleurstof niet ontbreken om de ijsjes of andere ‘lekkernijen’ een mooi kleurtje te geven. We kozen voor de primaire kleuren zodat het mengen van de kleuren verkend kon worden. Als snel waren er prachtige paarse en groene bakken vol met scheerschuim te zien.

Ook in de Kliedertafel met aarde, zand, cacaodoppen, schelpen, steentjes, pannen en ander keukengerei werden weer de meest heerlijke taarten gebakken. Bewonder vooral de Eenhoorntaart of de stampot die van stampot in soep veranderde. De Kliederaars wilden niet allemaal hun recepten prijsgeven en de meeste ingrediënten bleven dan ook een geheim.

Het was weer een geweldige ochtend waarin weer lekker ontdekt, gekliederd en met elkaar gespeeld is. Gaaf dat jullie er allemaal bij waren en hopelijk zien we jullie bij één van onze volgende Kliederlabs.

Noteer vast woensdag 28 augustus in je agenda, want het Cultuurhuis vond het zo gaaf dat wij heel last-minute nog hebben afgesproken een laatste Kliederlab in de zomervakantie te doen. Houd onze website en Facebook in de gaten voor tijd en aanmelding. Wil je je alvast opgeven om er zeker van te zijn dat jullie weer mee kunnen kliederen? Stuur mij dan even een mail.

Reacties zijn gesloten.