Kliederlab zaterdag 11 mei

Zaterdag 11 mei was alweer de derde editie van het Kliederlab bij Hotel ‘t Wapen van Marion. De avond ervoor stonden we nog druk in de keuken de laatste voorbereidingen te treffen voor lekker ‘Kliedermateriaal’

De hele week waren de weersvoorspellingen wat wisselend. Gelukkig voor ons pakte het positief uit! Met een lekker warm zonnetje kon er naar hartelust gekliederd worden in de tuin en dat het buiten was, was deze keer wel heel erg handig.

Want deze keer hadden we een Kliederlab bedacht waarbij schoon blijven erg lastig zou worden. En dat is gelukt! Geen Kliederaar is schoon naar huis gegaan. De Kliederkleding kwam dan ook goed van pas.

Zelfs onze jongste deelnemer Stan (2 jaar) die in de eerste instantie niet hield van vies worden. Is niet bepaald schoon naar huis gegaan (en zijn ouders ook niet).

Om 10:30 uur waren de meeste Kliederaars binnen, nadat de Kliederkleding was aangetrokken, lieten we inhoud van alle Kliedertafels zien.
Ondanks dat het juist de bedoeling is dat kinderen samen met hun ouders gaan ontdekken en ruimte krijgen voor hun eigen creatieve ideeën, is gebleken dat enige ‘korte’ uitleg toch wel handig is.

Bij de eerste Kliedertafel waren de Kliederaars al zo enthousiast dat zij al direct wilden blijven!
In deze Kliedertafel lagen 20.000 Orbeez balletjes. Dit zijn waterabsorberende balletjes en voelen heel bijzonder aan. De Kliederaars hebben de balletjes vooral over geschonken in verschillende bekers, de prachtige kleuren bekeken en hele flessen gevuld met trechters.

De volgende Kliedertafel was gevuld met Jello. Dit is een gelei die heel bijzonder aanvoelt. Kliederaars konden hun eigen taartpunten scheppen, vormpjes maken, voorwerpen erin laten vallen of gewoon voelen met hun handen… want dat voelt erg bijzonder!

Verder stond er een Kliedertafel vol met verf en heel veel Kliedermaterialen. Met waterballonnen, stokken en touw maakten zij een vishengel waarmee klodders verf op papier konden worden gemaakt. Enkele klodders verf in de Kliedertafel op een A3 papier en een lading knikkers erin heen en weer rollen zorgde voor de mooiste creaties! Met dennenappels, watjes, schuursponsjes en wattenstaafjes en verf kon ook lekker gekliederd. Wilde de Kliederaar de verf gewoon aan zijn handen smeren en daarna lekker een papier vol Kliederen… dat kon gewoon! Met vliegenmeppers of wc-borstels maakten zij bijzondere klodders op papier of op het witte douchegordijn die wij hadden opgehangen.

Geen zin in kant en klare verf? Dan kon bij de volgende Kliedertafel zelf verf worden gemaakt. Het recept voor deze heerlijke substantie, die ook al heel bijzonder aanvoelt, staat bij https://www.kliederen.com/kliederen-met-zelfgemaakte-verf/. Met Kleurstoffen konden zij de mooiste kleuren mengen. Klaar met mengen? Dan mochten zij of weer lekker het douchegordijn vol gooien met hun eigen verf. Wilde je een kunstwerk mee naar huis nemen? Dan kon er een A3 vel worden opgehangen en lekker vol worden gegooid met hun eigen gemaakte verf. Want hoe leuk is het om met je eigen verf te gooien?!

Scheerschuim, een heerlijke, gladde, als slagroom aanvoelende substantie.. en daar een hele Kliedertafel vol meespuiten.. dat mocht ook! Als snel zat er een Kliedertafel helemaal vol met scheerschuim en bruisballen. Elkaar een highfive geven met scheerschuim? Kan gewoon! Een hele maatbeker volspuiten met scheerschuim, dat voelt lekker! Ook deze Kliedertafel was een groot succes!

Zin in waterpret? Achterin de tuin hadden wij een tafel vol met ballen, waterballen, waterpistolen en emmers. Klaar, richten, vuur! Dat was de enige opdracht. Ballen van de emmertjes afschieten of zelf materialen in de tuin zoeken en die van de emmers afschieten was ook een optie. Onze enthousiaste Kliederaar James gaf Maaike een voltreffer! Ja dat behoorde ook tot de opties. Gelukkig wisten niet alle Kliederaars dat ;-0

Het was weer een heerlijke ochtend. Waarbij 19 enthousiaste Kliederaars met (groot)ouders gekliederd hebben. De Kliederaars konden niet kiezen welke Kliedertafel zij het allerleukste vonden! Alles was geweldig volgens hen. Weer een geweldige geslaagde derde editie van ons Kliederlab.

Thuis lekker doorkliederen? Dat kan met zo’n ideale Kliedertafel. Een aantal ouders hebben een Kliedertafel bij ons aangeschaft en kunnen thuis lekker doorkliederen. Ook zo’n ideale Kliedertafel kopen? Bestel hem op https://www.kliederen.com/kliedertafel-kopen/

Want dat blijft het doel van Kliederen.com, ouders helpen bij het spelen met hun kinderen. Kinderen plezier laten beleven en ouders laten zien dat het met de meest ‘makkelijke’ en toegankelijke materialen al kan!

We hopen jullie weer te zien bij een volgend Kliederlab! Na het lezen van dit verslag zin om lekker mee te doen? Zondag 2 juni staat de vierde editie alweer gepland! Geef je nu alvast op via maaike@kliederen.com

Geef een reactie