Kliederlab zondag 14 april

Zondag 14 april hadden we de tweede editie van ons Kliederlab.

We vertrokken vroeg in de ochtend richting Hotel ‘ t Wapen van Marion. De thermometer in de auto en in het centrum van Oostvoorne gaf twee graden aan….Brrrrrr
De zon liet het tijdens het opbouwen ook nog afweten en we besloten om gebruik te maken van een zaal. In de zaal konden de kinderen lekker opwarmen met een glas limonade en een kleine versnapering. De rest van het Kliederlab bouwden we lekker buiten in de tuin op, want buiten Kliederen is toch wel het allerleukst!

Het thema was deze keer gelinkt aan de tijd van het jaar; Lente.
De Kliedertafels stonden verspreid in de tuin in de richting van het bos.
Op deze manier waren zij dichtbij de beestjes en natuurlijke materialen.
Tegen half 11 druppelden de Kliederaars lekker dik aangekleed binnen.
Nadat alle kinderen zich hadden aangemeld vertelden Kliederconsulten Maaike en Ellen wat er deze keer allemaal te beleven viel. Daarbij werd al heel enthousiast gereageerd en stonden de Kliederaars te trappelen om te beginnen.
Over die dikke laag kleding kregen alle Kliederaars nog een mooie Kliederkleding aan en het startschot kon worden gegeven. Binnen vijf minuten waren alle Kliedertafels bezet en waren de kinderen door de hele tuin allerlei ontdekkingen aan het doen.

Één van de Kliedertafels was gevuld met zand, grond, steentjes en stro. Op deze Kliedertafel mochten de kinderen een landschap bouwen of een fijn huisje voor hun plastic of gevonden beestjes maken. Er werden in het bos veel pissebedden gevonden en grote zwarte mieren. Één van de ouders vond zelfs een flinke mierenhoop met rode mieren!

De kinderen stopten de pissebedden in een potje en bekeken ze met een vergrootglas. Er werden zelfs pissebedbadjes gemaakt in de Kliedertafels. Maar ook rivieren voor de krokodillen en dinosaurussen.

Aan de andere Kliedertafels werd heerlijk gekookt. De moddersoepjes en zandtaarten waren favoriet. Er dreven allerlei biologische ingrediënten in, zó uit de natuur! Er werd veel geroerd in de potten en pannen met lepels en gardes.

De Kliedertafel vol met pasta en vruchten was ook favoriet, daar werd gewogen, gesorteerd en gevoeld aan de verschillende pasta’s en gedroogde peulvruchten.

Er was ook een Kliedertafel waar kinderen de meest prachtige kunstwerken konden maken. Met zelfgemaakte klei (zoutdeeg)of oase werden de mooiste creaties gemaakt. De kunstwerken konden versierd worden met verf, glitters, schelpen, bloemen en verschillende grassen.


Aan de muur hing een douchegordijn en daar mochten de Kliederaars lekker Kunst-Kliederen en hun eigen schilderij maken. Het werd besmeurd met verf en modder en de trotse kunstenaars stonden er mooi mee op de foto. De Kliederaar(s) die flink gekliederd hebben konden hier ook nog een gratis deelname mee winnen aan een Kliederlab. Die Kliederaar(s) maken we binnenkort bekend.

Als klap op de vuurpijl brak de zon alsnog heerlijk door. Het werd een koude, maar prachtige Lentedag.
Een heerlijke Kliederochtend met enthousiaste kinderen en ouders!
Wij kijken terug op een geweldige tweede editie van ons Kliederlab vol met Kliederplezier.

Kliederaars heel leuk dat jullie er waren en op naar de volgende editie!
Noteer hem vast in jullie agenda Zaterdag 11 mei 10:30- 12:00 uur is er weer een Kliederlab

Groetjes,

Kliederconsulenten Ellen en Maaike

Geef een reactie