Kliederlab zondag 14 juli

Zondag 14 juli was het weer zo ver, alweer de vijfde editie van ons Kliederlab. Met twee afgeladen auto’s reden we in de vroege ochtend richting Hotel ‘t Wapen van Marion.

Het Hotel ondergaat een flinke verbouwing dus we konden dit keer het Kliederlab niet in de tuin houden. Daarom verplaatsten we het Kliederlab naar de andere kant van het Hotel nabij de tennisbaan en het zwembad.

We hadden een zomers Kliederlab in gedachte, maar helaas begon de ochtend toch met regen. Gelukkig was het een kleine bui en bleef de temperatuur goed. De rest van het Kliederlab zijn we niet nat geworden door een regenbui, maar vooral door de Kliedertafels vol met water, ijs en zeepsop.

Om half 11 kwamen alle Kliederaars samen met hun ouders. We hadden maar liefst 19 enthousiaste Kliederaars. De Kliedertafels trokken direct de aandacht en stond iedereen te popelen om te beginnen.
We trapten daarom ook snel het Kliederlab af. De Kliederkleding werd aangetrokken en ook de ouders maakten graag gebruik van de Kliederkleding, want schoon of droog blijven was geen optie.

Er stonden een vijftal Kliedertafels opgesteld waar van alles te beleven en ontdekken viel. Er was een Kliedertafel waar je zelf een eigen bootje of vlot kon maken en direct kon testen. Bleef het bootje drijven? Paste het bootje door de goot of welk bootje kwam het verst? Het werd allemaal ontdekt en gemaakt bij deze twee Kliedertafels. Niet alleen de zelfgemaakte bootjes werden getest, er werden ook gave constructies gemaakt van afvoerbuizen en regenpijpen.

Er was ook een Kliedertafel vol met verschillende attributen waarmee geverfd mocht worden. Denk aan vliegenmeppers, afwasborstels, schuursponsjes, kwastjes maar ook waterpistolen die omgetoverd werden tot verfpistolen. Je kon kliederen met verf op het douchegordijn of op papier. De meeste Kliederaars kozen voor het nog heerlijke witte douchegordijn om met elkaar een groot Kliederkunstwerk te maken. Kobus gaf de aftrap en begon lekker met blauwe verf te kliederen. Daarna was het ijs gebroken en werd er flink met verf geschoten en gekliederd. Aan de waslijn hingen dan ook al snel de mooiste creaties.

Twee dagen vooraf aan het Kliederlab hadden we ruimte gemaakt in onze vriezer om heeeeeeeel veel voorwerpen in te vriezen. De lades van onze vriezer lagen tot aan de nok toe gevuld met ballonnen waar allerlei spullen in waren gestopt of verschillende bakken met dieren, duplo of allerlei andere verrassingen. Er was dan ook een hele Kliedertafel gevuld met deze ijscreaties. Met speciaal kindergereedschap, veiligheidsbrillen, pipetten en zout mochten de voorwerpen uit de ijsballonnen en vormen worden gehaald. Sommige ijsblokken hadden ook nog een kleur gekregen. Het was een grote ontdekkingstocht en de mooiste voorwerpen kwamen tevoorschijn uit de ijsblokken.

De laatste Kliedertafel was helemaal gevuld met zeepsop. We hadden ons best gedaan om zelf zeepsop te maken met o.a. glycerine. Het was een succes! De mooiste bellen groot en klein zweefden voorbij!
Ook werden er lange slierten of bergen gemaakt van sop met de flessen en gaasjes.

Uiteraard had ook deze keer Hotel ‘t wapen van Marion voor limonade gezorgd en vulden wij dit aan met een ijsje! Dat was erg welkom na al dat flinke kliederen en spelen. Na het Kliederlab mocht ook nog gebruik worden gemaakt van het zwembad van Hotel ‘t Wapen van Marion. Veel Kliederaars hebben hier lekker gebruik van gemaakt.

Wij kijken weer terug op een erg geslaagd Kliederlab en hebben genoten van alle Kliederaars die samen met hun ouders zo enthousiast gekliederd hebben. We hopen jullie weer te zien bij een volgend Kliederlab. Houd onze website, Facebook of Instagram in de gaten wanneer wij weer een volgend Kliederlab organiseren of waar wij deze zomer te vinden zijn.

Wij vinden het ook altijd leuk om reacties te lezen op het Kliederlab, dus als je tijd hebt, laat dan vooral even een reactie achter! Alvast hartelijk dank hiervoor.

Groetjes,

Kliederconsulenten,

Ellen en Maaike

De Kliederkleding hangt nog even droog te worden!

Reacties zijn gesloten.