Kliederlab zondag 29 september

Zondag 29 september was alweer de tiende editie van ons Kliederlab. Het was een echte Herfstdag zoals we die soms in Nederland kennen. Het regende, waaide en was erg koud. Gelukkig hadden we die week al besloten dat binnen Kliederen dit keer geen overbodige luxe was.

We bouwden het Kliederlab geïnspireerd op de herfst binnen op.

Er waren weer enorm veel enthousiaste Kliederaars die zich hadden aangemeld dus om 10:30 uur stroomden het ingerichte Kliederlab lekker vol. Na een korte uitleg en het aantrekken van de Kliederkleding kon er begonnen worden met Kliederen en ontdekken. Wij als Kliederconsulenten vinden het gaaf als kinderen een nieuwe gave ontdekking doen of iets moois maken. We werden dan ook vaak geroepen om de heerlijkste herfstsoepen of herfstkunstwerken te bekijken.

Er was een Kliedertafel vol met ‘beestjes’. We hadden wat pissebedden gevonden in de tuin. Maar helaas liet het weer het niet toe om zelf naar buiten te gaan en om in de tuin op ‘beestjesjacht’ te gaan. Toch werd er van alles bekeken en ontdekt.

In twee andere Kliedertafels kon weer echt gekliederd worden. Met scheerschuim, maizena, kleurstof en bakpoeder werd er behoorlijk gekliederd. We werden vaak geroepen om een herfstsoep of taart te bewonderen of de slijmerige, plakkerige substantie te voelen. Heerlijk!

In de andere Kliedertafels kon er met herfstmateriaal geverfd worden.

Met een paar grote laarzen werden er herfstschilderwerken gemaakt. Het resultaat mag er zijn. De Kliederaars wilden hun kunstwerken allemaal graag mee naar huis nemen… (sorry ouders ;-0)

Een paar klodders verf, papier opplakken in de Kliederbak en materiaal erin wat kan rollen. In dit geval dennenappels, kastanjes en knikkers. De Kliederbak samen heen en weer tillen en alles lekker door de verf laten rollen. Daar maak je pas gave Kliederkunstwerken mee!

Tot slot hadden we nog een Kliedertafel met een grote lichtbak. Hierop lagen diverse materialen die je op de lichtbak kon bekijken. Met zand werden de mooiste tekeningen getekend en met de geometrische vormen werden allerlei creaties gemaakt.

We kijken weer terug op een geweldig en geslaagd Kliederlab. Na afloop bood Hotel ‘t Wapen van Marion aan dat de Kliederaars nog een duik konden nemen in het zwembad. Hier werd op deze regenachtige dag dan ook lekker gebruik van gemaakt! Nog even lunchen naar afloop en het slechte weer werd op een toffe manier getrotseerd!

Dank allemaal voor jullie komst. Hopelijk zien we jullie allemaal bij een volgend Kliederlab. Houd onze website in de gaten of volg ons via Social Media.

Geef een reactie