Kliederlab zondag 31 maart

Zondag 31 maart hadden we de Kick-off van ons allereerste Kliederlab. Kliederconsulenten Ellen en Maaike waren de hele week al druk in de weer geweest om alle voorbereidingen te treffen.

De boodschappenlijsten waren afgevinkt, de auto’s volgeladen en al in de vroege ochtend reden we naar het Hotel ‘t Wapen van Marion. Daar bouwden we samen met eigenaar Jan het eerste Kliederlab op. Ondanks dat het behoorlijk fris was, besloten we toch om het Kliederlab buiten te houden. We hadden grootse plannen met allerlei ingrediënten en het maken van de mooiste zeepsop bellen en dat is buiten nu eenmaal toch het leukst.

Om 10:10 uur druppelde de eerste Kliederaars binnen. Sommigen kwamen al nieuwsgierig kijken, anderen besloten om binnen nog even te genieten van een warm kopje thee of koffie.

De Kliederconsulenten doopte zichzelf om tot Professor Klieder en assistent Professor Kladder (die een hekel heeft aan vies worden) en het eerste Kliederlab kon om 10:30 uur dan echt van start gaan.

Met 18 enthousiaste Kliederaars en ouders begonnen we met de aftrap.
Alle kliederaars kregen een laboratoriumjas aan en doopte zichzelf om tot heuse Kliederprofessoren inclusief zelfbedachte naam. De meest uiteenlopende namen kwamen voorbij. Van professor Poep tot Professor Prinses. De jassen waren wat lang, maar dat was geen probleem. Verschillende ouders pakten de scharen en maakten de meest prachtige creaties.

De Kliederaars kregen de vrijheid om samen met hun ouders alle materialen op de verschillende Kliedertafels te gaan verkennen. Er waren twee Kliedertafels omgebouwd tot een Kliederlaboratorium waar naar hartelust proefjes konden worden gedaan. Het werd al snel zoals natuurlijk de bedoeling was, een heerlijke kliederboel. Er werd ‘soep’ in allerlei kleuren gemaakt, lavalampen nagebootst en allerlei kleurrijke vulkanen gemaakt.

Er was een Kliedertafel vol speelmais waar de Kliederaars de meest prachtige creaties maakte voor zichzelf of voor hun ouders. We hebben strikken, zwaarden en boten voorbij zien komen. De gekleurde mais kon gesorteerd worden op kleur of met een pincet in bakjes worden gedaan. De wind was wel wat sterk, waardoor de mais steeds wegwaaide.

Ook waren er twee Kliedertafels helemaal volgelopen met water en zeepsop. In één van de tafels kon je zelfs proberen om zelf in een zeepbel te gaan staan. Sommige kinderen is dit bijna gelukt!
Er waren verschillende materialen om zelf een bellenblaas van te maken. Denk aan een plastic flesje waar je een sok of netje omheen kon binden. Wanneer je hierop blies, kreeg je een lange zeepbel. Met de rolmaat kon worden opgemeten wie de langste zeepbel had. Verder lagen er stokken en touwen om zelf een mega bellenblaas te maken. Rietjes zorgde ook voor veel bellenblaas plezier. Er werd zelfs gezamenlijk een grote berg zeepsop geblazen.

Tussen al dat Kliederen door moest natuurlijk ook even gesnoept en gedronken worden. Dit werd ons aangeboden door het Hotel ‘ Wapen van Marion!

Iedere Kliedertafel was voorzien van Kliederkansen om ouders te helpen bij het Kliederen. Dit is namelijk het doel van Kliederen.com, ouders helpen bij het spelen met hun kinderen! Wij vinden dat het voor een eerste Kliederlab al goed geslaagd is! Alle ouders zijn fanatiek aan het kliederen geslagen samen met hun kinderen en wij hebben heel veel kinderen gezien die de grootste lol en plezier met elkaar hadden.

Wij kijken terug op een geslaagd eerste Kliederlab waarbij iedereen lekker vies is geworden en flink op ontdekkingstocht is gegaan.
Inclusief professor Kladder, want die vond vies worden maar niets. Maar dankzij de professoren is het toch gelukt om haar een beetje van deze smetvrees af te helpen.

Er zijn zelfs Kliedertafels verkocht, zodat kinderen thuis nog meer Kliederplezier kunnen beleven!

Alle Kliederaars en ouders, dank voor jullie komst (en trotseren van de kou) en hopelijk tot een volgend Kliederlab met weer een nieuw, eigenzinnig thema!

Groetjes,

Professor Klieder en Professor Kladder

Geef een reactie