Kliederplekken in Friesland

 • Speelbos Sparjebird
  In Hemrik in de buurt van Drachten vind je speelbos Sparjebird van Staatbosbeheer. Dit speelbos in de Friese Wouden is een echte kliederplek. Een touwbrug, een echte klimboom en verschillende boomstammen om op te klimmen. Klieder met de waterpomp of loop de greppelroute! Er is van alles te ontdekken zoals tien uit hout gesneden dieren. Spelen, ontdekken en vies worden!
 • Recreatiegebied de Groene Ster
  Het zwartevoetenpad vind je in recreatiegebied de Groene Ster bij Leeuwarden. Het ligt bij het zwemgebied de Kleine Wielen of de Lytse Wielen in het Fries. Een blote voetenpad met maar liefst 30 verschillende ondergronden en diverse speelplekken. Met een smartphone kun je onderweg nog filmpjes bekijken over het natuurgebied. Het Zwartevoetenpad is ongeveer 2 km lang. Dus schoenen uit en ontdekken maar.
 • Speelbos Hossebos
  Speelbos Hossebos is een echte kliederplek waar je zeker nat gaat worden, dus droge kleding mee. Het Hossebos van Staatbosbeheer heeft zes speelpoelen met water. Voor kleine kinderen is er een waterspiraal en voor oudere kinderen is er een junglebrug en spinnenwebnet. Bij elke speelpoel valt er iets te ontdekken en ze zijn allemaal anders. Met een schepnetje kan er ook gevist worden.

 • De Naturij
  Net buiten de stad Drachten ligt de Naturij. Een plek waar ons hart sneller van gaat kloppen. Een kinderboerderij, een speelbos met kabelbaan en niet alleen een blote voetenpad, maar ook een kikker-, kabouter-, uilen- en boerderijpad. Mocht het gaan regenen dan is er binnen een speelhal en bij warm weer een spartelbad van 60 cm diep bij de buitenspeeltuin. Leuk en leerzaam kun je deze plek noemen. Picknicken mag, maar er is ook een restaurant aanwezig. Een hele dag plezier voor jong en oud bij de Naturij.

Geef een reactie