Kliederplekken in Utrecht

 • Speelbos Gagelbos
  Vanuit het centrum van Utrecht is het 20 minuten fietsen naar Speelbos Gagelbos. Op het speelveld staat een groot klimtoestel waar je eindeloos kunt klimmen en klauteren. Slinger met de kabelbaan of klim over de touwbruggen. Er zijn verschillende manieren om de sloot over te gaan.
  Speelbos Gagelbos is onderdeel van Noorderpark Ruigenpark, een prachtig natuurgebied, waar je kunt spelen, wandelen en een fort kunt bezoeken.
 • Nieuwe Wulven
  Bij Houten ligt het bos Nieuwe Wulven. Het bos is samen met kinderen gemaakt. Het bos bestaat uit zes thema’s, deze hebben betrekking op de geschiedenis van Houten: de Romeinen en de Hollandse Waterlinie.

  De thema’s zijn:
 • Het grote Fort: Het hart van het Speelbos, voor kinderen van 0-6 jaar, met verschillende natuurlijke speeltoestellen en een waterspeelplaats
 • De vliegerweide: Vliegeren, in bomen klimmen of picknicken
 • Het verdronken bos: Wie durft? Voor echt stoere jongens en meiden is er van touwen een klimconstructie gemaakt over het water.
 • Nieuwe Wulvense Waterlinie: Dit bevindt zich in het achterste, ruige gedeelte van het bos. Speciaal voor de wat oudere kinderen, van 8-14 jaar oud.
 • De Romeinse notenkraker: Dit is een plek om even uit te rusten of te picknicken tussen de walnotenbomen.

Via een kleine wandeling door het bos bereik je het speelbos. Met de dierengids, die je op deze site kunt vinden, maak je er een leuke, leerzame wandeling van.

 • De Bosspeeltuin
  De meeste kliederplekken die wij hier delen zijn in de natuur, in een bos, lekker kliederen, klauteren en spelen. Maar ook wij willen wel eens lekker vanaf een terras onder het genot van een kopje koffie of thee met een lekker gebakje en misschien wel een boek of tijdschrift onderuit zitten en met een toekijkend naar onze spelende kids. Bij Anafora in het Maximapark in Vleuten kan dat. Hier heb je De Bosspeeltuin. Er zijn verschillende klim en speeltoestellen van hout en touw. Een hele hoge uitkijktoren en een levensgrote piano. De speeltuin is afgesloten met een hek en de in en uitgang is via het terras, dus enjoy your cup of coffee.

Ken je toevallig een gave Kliederplek in Utrecht die zeker niet mag ontbreken op onze website? Stuur ons dan een mail

Reacties zijn gesloten.