Lezen en voorgelezen worden. De meeste kinderen zijn er dol op. Vaak hebben zij tot grote ergernis van jou een favoriet boek dat dagelijks herhaald moet worden. Vooral jonge kids zijn hier een kei in.

Nadat wij per ongeluk zijn favoriete boek waren vergeten mee te nemen op vakantie, kon ik het verhaal gelukkig letterlijk uit mijn hoofd vertellen. Mijn kind kon inmiddels het boek ook dromen en kon dus feilloos de beelden en zijn eigen toevoegde beelden haarscherp voor zich zien. Pfff dat scheelde een hoop gedoe. Hij was tevreden met de vertelde versie van zijn favo boek.

Maar voorlezen is heerlijk en ontzettend belangrijk. Je taalaanbod varieert, het prikkelt de fantasie en zorgt voor creativiteit en inlevingsvermogen.
Er zijn spannende verhalen, verhalen die de nieuwsgierigheid prikkelen en interactieve boeken waarbij je kind uitgedaagd wordt tot handelen.

Maar hoe tof is het als je bij een prentenboek ook een spel of activiteit kunt verzinnen. Op de peuterspeelzaal, kinderopvang, bij gastouders en op de basisschool wordt dit aan de lopende band gedaan, maar waarom zou je dit ook niet lekker thuis gaan doen?

Wij zijn sinds kort gestart met het bedenken van Kliederpret bij prentenboeken. Dit kan variëren van korte spelletjes, opdrachten of lekker Kliederen bij een boek.

Nieuwsgierig? Kijk dan vooral even bij de prentenboeken hieronder.

Heb je een tof (prenten)boek waar je graag een Kliederpret tip bij wilt of heb je zelf een toffe tip? Mail dan even… vinden wij gaaf!