Het Kliederlab

Het Kliederlab is een plek waar ouders samen met hun kinderen kunnen kliederen. Kliederen in de breedste zin van het woord. Tijdens het Kliederlab staan er Kliedertafels vol met met materialen waar je kind allerlei ontdekkingen mee kan doen. Jij als ouder doet lekker mee. Samen met je kind verken en ontdek je de materialen. Sta versteld van de creatieve ideeën en vele fantasieën van je kind. Bij een Kliederlab is altijd een Kliederconsulent aanwezig die ouders wijst op eventuele gave Kliederkansen.

Het Kliederlab is lekker ongedwongen en er is ruimte voor allerlei ontdekkingen!

Kliederconsulenten

Bij een Kliederlab zijn altijd Kliederconsulenten aanwezig. Een Kliederconsulent begeleidt het Kliederlab en wijst ouders op eventuele Kliederkansen. We stellen ons graag even aan je voor.

Naam: Maaike Lagerwaard
Leeftijd: 37 jaar
Beroep: Eigenaar Kliederen.com
Ervaring: Leerkracht, coach/adviseur/trainer in basisonderwijs 

Ik vind het heerlijk om samen met mijn jongens op avontuur te gaan. We zijn dan ook vaak in het bos, op het strand of ergens op een toffe Kliederplek te vinden. Ik heb veel ervaring in het onderwijs als leerkracht, coach, adviseur en trainer. Sinds kort ben ik ook de trotse eigenaar van Kliederen.com. Als Kliederconsulent vind ik het gaaf om kinderen en ouders te helpen bij het ontdekken van nieuwe dingen en te zien hoe zij samen plezier beleven tijdens het spelen.

Naam: Ellen van Leeuwen
Leeftijd: 38 jaar
Beroep: Vakleerkracht gym
Ervaring: Leerkracht, sporttrainer, buurtsportcoach, buitensportinstructeur

Ik vind het heerlijk om met kinderen te spelen en werken. Dat doe ik al heel wat jaar in het onderwijs en in de sport. Daarnaast ben ik moeder van een 5-jarige zoon en een dochter van 9 maanden.
Als kliederconsulent wil ik iedereen vooral meegeven dat je heel veel plezier kunt hebben met de simpelste dingen!

Naam: Lotte mol
Leeftijd: 23 jaar
Beroep: student Pedagogiek

Momenteel ben ik vierdejaars student Pedagogiek en ben ik hard bezig met het behalen van mijn diploma. Daarnaast kun je mij ook vinden in de dansstudio, of met Golden Retriever Guus in de natuur. Vaak loop ik met een camera in mijn hand om mooie (bewegende) momenten vast te leggen. De ontwikkeling van kinderen boeit mij enorm en ik vind het prachtig om dit terug te zien in de Kliederlabs. Hopelijk zie ik jullie daar snel eens terug!

Leeftijd en de kosten

We hanteren geen strikte leeftijdsgrens, want Kliederen, ontdekken en spelen is voor alle leeftijden geweldig!
De leeftijd van de kinderen die onze Kliederlabs bezoeken varieert vanaf ongeveer 2 t/m 8 jaar. Inmiddels kan er ook gekliederd worden door de allerkleinsten. We organiseren regelmatig Kliederlabs voor baby en dreumes. Dit is vanaf ongeveer 9 maanden.

De ouders kliederen lekker met hun kind mee en kunnen op deze manier samen ontdekken en begeleiden. Wij richten de Kliedertafels in op de leeftijd 3 t/m 7 jaar. Maar we hebben de afgelopen maanden gemerkt dat het Kliederen echt voor alle leeftijden leuk is en ouders en de Kliederconsulenten hierin ook een belangrijke rol spelen. 
Voor deelname aan een Kliederlab vragen wij € 10,00 per kind. Dit bedrag is inclusief wat te drinken en snoepen.

*Soms wordt Kliederen.com ingehuurd door andere partijen.
Dan worden er andere prijzen gehanteerd voor deelname aan een Kliederlab.

Kliederkansen
Om de ouders een beetje op weg te helpen in het spelen en ontdekken bij de Kliedertafel hebben wij Kliederkansen gemaakt. Deze vind je bevestigd aan de Kliedertafels met allerlei tips.